Är det över nu Blåvitt?

Författare:
Uppdaterad: 30 september, 2013

ifkkalKalmar FF 2 – 1 IFK Göteborg. Känslan efter matchen är att ridån är halvvägs nere. Med bara fyra matcher kvar att spela ser det ut som att SM-guldet hamnar i Malmö i år.

– Gulddrömmarna är inte borta, det är fortfarande upp till oss även om vi måste ha lite tur med att Malmö förlorar. Vi ska försöka vinna de fyra matcherna som är kvar, sa Mikael Dyrestam i IFK Göteborg efter matchen.

Vecka efter vecka har supportrar över hela Sverige följt världens mest spännande liga. Lagen som har slagits om guldet har varit många; Malmö, IFK Göteborg, AIK, Helsingborg, Elfsborg. Ett efter ett har lagen tappat poäng och fått förlika sig med att det inte är deras tur i år och nu ser det ut som att Malmö kniper guldet framför näsan på IFK Göteborg.

Jag skrev tidigare i texten att Allsvenskan är världens mest spännande liga för att sedan år 2000 har hela nio olika lag tagit hem titeln. Det går att argumentera för att svensk fotboll  skulle behöva ett dominant lag likt FC Köpenhamn i Danmark som plockat hem åtta ligatitlar på 2000-talet för att kunna hävda sig ute i Europa.

Om man vänder på det så hade vi då inte haft kvar det som ger Allsvenskan dess charm. Att ett bonnalag (förlåt Kalmar, jag bor själv där nu och tycker om er) som Kalmar FF ska kunna slå ett storsatsande IFK Göteborg som slåss för ligatiteln med landslagsmän i startelvan ska inte kunna ske.
Det syntes på IFKs spelare och ledare att det var en måstematch, sättet de sjunk ihop på efter att domaren blåst i pipan för att signalera att matchen var slut talade sitt tydliga språk.

– Det känns tungt i och med att vi vill vara med och fightas om guldet och det här var ett steg bakåt, sa en besviken Mikael Dyrestam efter matchen.

– Vi kommer alltid ut med ambitionen att vinna men det är tråkigt att vi förlorar här idag.

Foto: Monir Loudiyi