De tio bästa värvningarna i Premier League

Författare:
Uppdaterad: 12 april, 2015

Spelarnas röster till PFA Team of the Year börjar trilla in nu, en aning tidigt tycker många, det återstår ändå sex omgångar. Det är däremot lättare att summera vilka av säsongens värvningar som presterat bäst respektive sämst – vi börjar med de mest lyckade.

10. Lukasz Fabianski, Swansea
Av många ansedd som en bättre målvakt än Szczesny, men Fabianski fick snällt agera andrakeeper i Arsenal. Kom gratis till Swansea i somras och har verkligen visat klass. Visst, han är kapabel till en och annan blunder (vilken målvakt är inte det visserligen) men hans reflexspel håller hög nivå och med regelbunden speltid har självförtroendet växt. Skulle mycket väl kunna vara redo för ”större uppgifter” om några år.

9. Bojan Krkic, Stoke
Det tog ett tag innan Bojan kom tillrätta i Stoke. Det lär ha varit en kulturkrock för grabben att efter sejourer i Barcelona, Roma, Ajax och Milan komma till Stoke-On-Trent och få träna med Jonathan Walters. När anpassningsperioden var över visade han sin talang och var Stokes överlägset bäste och viktigaste spelare. Vill Stoke börja utmana om Europaplatser behövs fler spelare av Bojans kvalité.

8.  Dusan Tadic, Southampton
Inte presterat på samma sätt under våren som i höstas, men det är ett vanligt syndrom för offensiva Premier League-spelare. Har en vänsterfot som stundtals är magisk och producerar både mål och assist. Kom för en rätt dyr peng från Twente, men visade sig snabbt vara värd övergångssumman. Ännu ett kvitto på Ronald Koemans förmåga och fingertoppskänsla när det kommer till att ersätta sålda stjärnspelare.

 7. Ander Herrera, Manchester United
Har verkligen hittat en plats i van Gaals pånyttfödda Manchester United. Tillsammans med Carrick och Fellaini bildar Herrera ett dynamiskt mittfält och spanjoren har kryddat sina fina insatser med en hel del mål. Nästa Xavi sägs det på sina håll. Det är kanske lite väl stora ord men Herrera har alla egenskaper för att bli en väldigt, väldigt fin fotbollsspelare.

6. Aaron Cresswell, West Ham
Andra vänsterbacken på listan. Kom från Ipswich i somras, där han sista säsongen hos Tractor Boys blev årets spelare, det har han goda chanser att bli i West Ham också den här säsongen. Stark såväl defensivt som offensiv och har en riktigt vass vänsterfot, England är bortskämda med bra vänsterbackar för tillfället.

5. Gylfi Sigurdsson, Swansea
Islänningen med högerfoten. Var en enorm överraskning under sin första period (lån) i Swansea, han smällde in bollar till höger och vänster. Nu är han tillbaka i Wales och med fem mål plus nio assist är han Swanseas viktigaste spelare. Sigurdsson saknar säkerligen lekkamraten Wilfried Bony, vars samarbete var framgångsrikt, men om Swansea investerar pengarna rätt och bygger laget runt Gylfi så kan de ta kliv i rätt riktning.

4. Ryan Bertrand, Southampton
Ännu en spelare med Chelsea-anknytning. Ett lån som har blivit permanent, och Bertrand har inte bara ersatt Luke Shaw utan till och med överglänst honom . Bildar tillsammans med sina tre back-kollegor ligans tätaste försvar. Southampton köpte Bertrand för en tredjedel av Shaws summa, och de lär vara mer än nöjda med sin nye vänsterback.

3. Cesc Fábregas, Chelsea
I vanlig ordning har Fábregas formkurva slagit i botten under våren, men hans insatser under hösten gör det omöjligt att förbise Cesc. Kom tillbaka till Premier League som om han inte varit iväg. Styr spelet med en elegans och klokhet som få spelare bemästrar, och 16 assist på 27 matcher tells the story, som man säger. Har blivit starkt kritiserad under våren, ibland berättigat, ibland inte. Oavsett så har Fábregas vunnit väldigt många poäng för Chelsea den här säsongen.

2. Alexis Sanchez, Arsenal
Han tog Premier League och Arsenal med storm, den lille chilenaren. Har visat upp en enorm repertoar där han kryddar dribblingar och avslut i värdsklass med stor löpkapacitet och ansvarsfullt defensivt arbete. Det är ytterst få lag i världen som Alexis inte hade tagit en plats i. Barcelona ansåg tydligen honom som överflödig och Arsenal kan ha gjort ett av klubbens bästa kap någonsin.

1. Diego Costa, Chelsea
Om Chelsea, som förmodat, vinner ligan så har man Diego Costa att tacka för väldigt mycket. En anfallare som är all-round och axlar Drogbas mantel efter bästa förmåga. I skrivande stund har han mäktat med 18 mål, trots att brasse-spanjoren lidit av skador och avstängningar. Mourinho behövde en världsanfallare som kunde gå in och leverera direkt, och Diego Costa var rätt man. Osympatisk och vårdslös på planen, men så länge målen trillar in kommer stöket i skymundan.

Bubblare: Diafra Sakho, West Ham. Ayoze Perez, Newcastle. Fraser Forster, Southampton. Graziano Pelle, Southampton.

Inläggsfoto: Ben Sutherland, Wikipedia. Licens: Creative Commons