De tio sämsta värvningarna i Premier League

Författare:
Uppdaterad: 18 april, 2015

Transferfönstret präglas av desperata Premier League-managers med mycket pengar på fickan, då blir det en och annan flopp. Här är de tio mest misslyckade värvningarna i Premier League 14/15.

10. Federico Fazio, Tottenham
Man kan argumentera för att det finns värvningar som varit sämre än Federico Fazio, men det har inte funkat för Fazio i Spurs. Pochettino behövde, och behöver fortfarande, en ledare i mittförsvaret och tanken var att Fazio uppfyllde kravbilden. Men han har mest fått nöta bänk och fått se Eric Dier och Jan Vertonghen starta i mittlåset, och det är inget kassaskåpssäkert mittlås det där. Tottenham förväntade sig mer och behöver mer.

9. Felipe Luís, Chelsea
Vi kan börja med det något absurda i att handla en ytterbacksreserv för £15 miljoner, men det har Chelsea visserligen råd med. Men England har inte fått se mycket av den vänsterback som presterade så bra i Atletico förra säsongen. Luís är inte ens i närheten av att peta Azpilicueta som ordinarie vänsterback och det kan man nog kräva efter den övergångssumman och hans prestationer i Atletico.

8. Jack Rodwell, Sunderland
Talangen som aldrig blev något mer än just en talang, och knappt mer än en halvlovad sådan. Har aldrig riktigt presterat kontinuerligt på hög nivå, och City köpte honom mest för att fylla kvoten av spelare som är utvecklade på de brittiska öarna. Sunderland såg sedan ”chansen” att plocka Rodwell för runt £12 miljoner. Det blev en halvmesyr, det har varken gått bra eller jättedåligt. Men det kan inte vara en övermäktig uppgift att ta en plats på det mittfältet och Rodwell är inte ens självskriven i ett uselt Sunderland.

7. Carlos Sanchez, Aston Villa
Kostade inte jättemycket och han är relativt ordinarie, men Sanchez är helt enkelt bara dålig. Riktigt jävla dålig. Det säger en hel del om Aston Villas situation att Sanchez får härja fritt på mittfältet, för jag hade inte släppt lös honom i reserverna ens.

6. Emmanuel Riviére, Newcastle
Släpptes ganska lättvindigt av Monaco, och nu vet vi varför. Han har inte gjort ett enda mål i ligan och ser allmänt yr ut på planen. Springer en hel del, men får väldigt lite uträttat. Två mål i ligacupen har han mäktat med, trots 17 framträdanden i Premier League. Newcastle har en stark tradition av att ha målgörande anfallare – Riviére får nog inte plats i några historieböcker på Tyneside.

5. Jordon Mutch, Queens Park Rangers (nu Crystal Palace)
Efter några bra insatser i Cardiff tyckte köpgalna QPR att de gjorde ett fynd i Jordon Mutch för sisådär £6 miljoner. Nio matcher blev det totalt i nordöstra London innan han flyttade till de sydöstra delarna, och Crystal Palace i januari. Inte heller där tog han en startplats och nu har Mutch kostat över £10 miljoner och har i skrivande stund 13 framträdanden i Premier League. Det är nästan £1 miljon per match, inte illa.

4. Ángel di María, Manchester United
Var lysande de första matcherna, sen kom skadan och så försvann allt som hette form och övertygelse i di Marías spel. Förra året var han tongivande i världens bästa klubblag, med andra ord en av världens bästa spelare, nu håller Ashley Young och Marouane Fellaini honom på bänken i Man United. Just nu beror det dock säkert på att van Gaal inte vill ändra på ett vinnande lag, och det kan som bekant vända snabbt i fotboll. Snart kanske vi får se den gamla Ángel igen, men i nuläget känns £60 miljoner som bortkastade pengar.

3. Dejan Lovren, Liverpool
Var kroaten en ”one-hit-wonder”? Antingen det eller så underskattar fotbollsvärlden José Fontes prestationer i Southampton något enormt. De två bildade ett fint mittlås på sydkusten och Liverpool såg chansen att köpa en ny mittbacksgeneral, men de satsade på fel man. På sistone har Kolo Touré passerat honom i rangordningen på Anfield, och då har man inte starka aktier. Jamie Carragher var inte imponerad över Lovrens insats på Old Trafford tidigare den här säsongen:

2. Eliaquim Mangala, Manchester City
City behövde en långsiktig partner till Vincent Kompany och lotten föll på Mangala efter en lyckad säsong i Porto. På grund av lite stök med tredjepartsägande hamnade summan på runt £30 miljoner och såhär i efterhand är det obegripligt köp av City. Det han vinner i fysik förlorar han i fotbollshjärna, för stundtals har fransmannen varit rent ut sagt katastrofal. City får ge sig ut på mittbacksjakt i sommar igen.

1. Mario Balotelli, Liverpool
Mario blir ofta bedömd efter en tuffare skala än många andra spelare och får en hel del kritik som han inte alltid förtjänar. Men nu får han knappt spela, och när han väl gör det så är han inte särskilt bra. Visst, det var en chansning av Rodgers att ta in honom, men Suarez-pengarna spenderades inte på rätt sätt och Mario Balotelli gestaltar det misslyckandet.

Inläggsfoto: Simo82/Wikipedia. Licens: Creative Commons