Dilan Hassan – Vinnare av Fantasy Premier League 2012/2013

Författare:
Uppdaterad: 30 juli, 2013

Dilan Hassan EnglandFörsta upplagan av The Beauty of Footballs liga i Fantasy Premier League avgjordes i maj. Dilan Hassan tog en övertygande seger och vann en uppvärmningsjacka från det engelska landslaget. Nedan följer en intervju med vinnaren.

Grattis till segern. Vad var det som gjorde dig till en vinnare?
Tack! Det var nog att jag följde Premier League från början till slut och då fick jag lite bättre koll på vilka spelare som utmärkte sig samt bidrog till poäng, vilket är det viktigaste.

Du var med i toppen från början till slut. Hur lyckades du behålla en sådan kontinuitet?
Genom att följa vecka efter vecka, byta startelvan beroende på vilka som möter vilka samt hålla koll på spelarnas form och ifall dom är avstängda/skadade. Sen fanns det ett par spelare som funnits med hela vägen: Ivanovic, Bale och Cech.

Vad var det som gjorde att just dessa spelare fick ditt förtroende under hela säsongen?
Ivanovic och Cech spelar i  Chelsea som är starka defensivt. Gareth Bale var helt klart min viktigaste spelare och han fick ofta förtroendet som kapten eftersom han då fick dubbla poäng för sina prestationer.

Totalt så kom du på plats 278 759 av lite mer än 2,6 miljoner deltagare varav du kom på plats 2 577 av alla deltagare från Sverige. Vad säger du om det?
Det tänker jag inte på. Så länge jag vinner över mina vänner så är det lugnt.

Ett deltagande i Fantasy Premier League kan ofta vara ett incitament för många att kolla på några extra matcher i Premier League. Hur många matcher såg du under säsongen och vilken var den bästa?
Det stämmer, jag såg nog i alla fall en match i veckan där jag toppar matchen mellan City vs United som slutade 2-3 efter att van Persie avgjorde.

Avslutningsvis, vad vill du hälsa till dina konkurrenter inför den kommande säsongen?
Lycka till.

*****

Dilan Hassan

Född: 1990
Bor i: Kungälv

Favoritlag i Premier League: Southampton
Favoritspelare i Premier League: Gareth Bale

Favoritinslag på beautyfootball.se: Videokompilationerna som läggs ut på sidan varje månad med videor på både enskilda spelare och lag.

*****

Anmäl ditt lag i Fantasy Premier League till den kommande säsongen genom att maila ditt intresse till info@beautyfootball.se eller gå in på http://fantasy.premierleague.com och sök upp vår liga genom följande kod: 494518-193164