Intervju: Filip Sachpekidis

Författare:
Uppdaterad: 16 juni, 2015

Intervjun är en komplementintervju till texten om Kalmar FF:s klubbhistoria där Filip Sachpekidis uttalar sig. Läs den här.

Född: 3 juli 1997

Klubbar: Lindsdals IF –2010, Kalmar FF 2011–

Meriter: Yngste målskytt i Allsvenskan genom tiderna när han debuterade 16 år och 1 månad gammal i ett inhopp mot Syrianska 2013.

Kuriosa: Vill gärna se sig själv som en bra FIFA-spelare.
– Jag skulle vilja säga att jag är rätt het. Ibland kan jag bli lite väl avslappnad när jag spelar men när det väl gäller så…

Filip Sachpekidis har höga karriärsmål.  Foto: Joakim Öhrlin/Privat

Fokus. Filip Sachpekidis har höga karriärsmål. Foto: Joakim Öhrlin

Filip Sachpekidis är en ung, lugn och målmedveten kille vars pappa är från Grekland och mamma från Sverige.
– Det grekiska temperamentet kan komma fram ibland, säger han och skrattar.

Det är ingen tvekan på sak när det gäller Filip – han ska ta sig långt. När han talar om landslaget – han har redan spelat drygt 20 matcher i U17 och U19 – är det inte en fråga om ifall han kommer att representera herrlandslaget eller inte, utan en fråga om när.

– Det är ett självklart mål att representera sitt land. Sen vet man aldrig när det kommer. Det kan gå fort eller ta längre tid. Det gäller att ha tålamod och fokus på utveckling, det är det som gäller.

Favoritspelaren är Ronaldinho.
– Han sprang runt på plan och var helt outstanding med sina driblingar och konster. Han är helt komplett som fotbollsspelare.

Det återstår att se om Filip når till samma höjder.

 

Henrik Rydström om Filip Sachpekidis

– Jag kände att ”han har något den här lilla sparven” när han började träna med oss. Han har ett ryck och speed som är häftig. Under träningarna tillsammans var han väldigt vettig och tog till sig av det kloka man sa. En del äldre spelare var på honom att han skulle göra si och så och ändra sig men han stod på sig. Jag önskar att jag var lite som honom i psyket när jag var ung.

– Han har en ödmjuk kaxighet. Jag tror han kan bli jävligt bra och han har alla möjligheter till att bli en toppspelare. Får han kontinuitet i sin träning så har vi en otroligt bra spelare.