NY Citys nya ramsor – coach tvingas jogga fyra mil hem

Författare:
Uppdaterad: 11 maj, 2015

Undertecknad är drabbad av en handskada, det är därför inläggen saknats. Nu köttar jag fram ett och jag hoppas få ut några fler under smärta innan toppligornas säsonger är över.

 

Det nya MLS-laget New York City FC, med profiler som David Villa och Frank Lampard – är det tänkt – började nyligen på noll. Det innebär att laget inte innehar någon form av fanskultur alls.

Såhär försöker någon ansvarig inom laget att skapa den där eftertraktade kulturen: Genom nyskapade läktarramsor. Läs igenom och avsky.

Bild: BenDudley88/Twitter

Bild: BenDudley88/Twitter

Favoriten?

I, wanna Diskerud all night,
And party every day!

Jag vet inte…

:::

 

Sista april säkrade Sporting Braga sin finalplats i Taça de Portugal, den portugisiska ligacupen, efter 1-1 i det den andra semifinalen mot Rio Ave.

Coach Sergio Conceicao var naturligtvis glad. Samtidigt var han säkerligen lite nedstämd eller oroad. Inför match hade han nämligen lovat att om laget skulle nå ända till final skulle han springa tillbaka till rätt stad från Rio Aves stadium. Så det var bara för Conceicao att knyta på sig skorna och jogga de makalöst jobbiga fyra milen hem till Braga.

“It’s not easy working for me. I’m a very demanding coach. It’s a deserved reward for the players.”

Om han faktiskt genomförde sitt löfte helt och hållet, eller om han tog en taxi efter halva sträckan, vet ingen. Åtminstone inte jag. Men Concecao verkar ärlig, vi tror på det. Mycket cred till mannen!

:::

 

Leicester Citys manager Nigel Pearson är en aggressiv man. Han blir lätt sur och när han blir det kan han kalla journalister för strutsar. Det är egentligen otroligt att han hånar en journalist för att han troligtvis inte lyckas böja ned sitt huvud i sand när han står upp.

David Brent gör en än bättre intervju med Nigel Pearson här.

:::

 

Barnstaple Towns manager Barry Yeo kände, likt löparcoachen Concecao tidigare, både glädje och avsky när han tog tog hem Western League First Division-titeln med sitt lag. Ligan togs enastående nog hem genom en förlust, en förlust som följde efter att laget innan matchen gått 37 matcher utan förlust. Firandet slutade i tårar – av glädje för titeln men också av smärta genom att Barry Yeo firade så hårt att hans akillessena brast.

I didn’t know whether to laugh or cry. In the changing room my assistant said Welton had drawn and we’d secured the league, so we all sprung off the benches chanting.

As I’m jumping up and down I felt a pop in the back of my Achilles and thought ‘what have I done here?

Nu blir det rehab i ell halvår. Efter ett firande alltså.

I’m not going to lie, if it was someone else I’d be laughing and joking with the rest of them.

I actually didn’t go up to the hospital until Monday. Now I’m here drugged up with my leg in plaster.

The amount of stick given to me has been incredible, but it’s all good fun.

Låt oss hoppas att laget vinner sin sista match mot Devizes Town som en liten tröst för Yeo. Då kommer nämligen laget upp i exakt 100 poäng denna säsongen – en mäktig siffra.

:::

 

Man skulle kunna tro att maskotjobbet för valfri förening är ett jobb som går att hantera fastän den arbetande personen inte är i toppform. Det är ju bara att gå runt i en dräkt. Men nej, det går inte att vara en berusad maskot, åtminstone inte att vara stenpackad. Rollen som Super Leo för Austria Wien är tuff!

:::

 

Slå in en hörna direkt i mål är ett skickligt konstverk. Att göra det två gånger i samma match, det är något extra. Vi bugar oss åt vietnamesen Nguyen Thi Tuyet Dung och hennes konster!

:::

 

Pain of the Day: Vad kaptener inte ska göra för att tvingas ta på sig skammössan: Krocka med en cheerleader. BATE Borisovs Dzmitry Likhtarovich  gör det inte bra här.

:::

 

Slutligen: Floyd Mayweather eller Manny Pacquiao? Floyd Mayweather eller Manny Pacquiao? Floyd Mayweather eller Manny Pacquiao? Frågan ställdes ofta inför supermatchen men det var bara Aleksander Kolarov, i slutet av klippet, som kom med ett klockrent svar i Man City.