Skribenten Robert Rosén bäst i Sverige på fotboll

Författare:
Uppdaterad: 8 juni, 2014

Robert Rosén
Foto: Privat

 

SM i fotbollskunskap 2014 har avgjorts. Totalt var 20 000 med i tävlingen. Två av våra skribenter tog sig vidare till Stockholm för en slutgallring – Monir Loudiyi och Robert Rosén. Robert tog sig vidare till den tv-sända finalen där han tog hem guldet efter en andraplacering i samma tävling i fjol. Vi tar ett snack med vår vinnande skribent.

Hur var det att vara med i finalen?

– Givetvis väldigt nervöst. Jag var ju dock med förra året så det var inte lika farligt denna gången.

Vilken fråga är du mest nöjd över att ha svarat rätt på?

– Egentligen tycker jag den var väldigt enkel men i och med att jag ordnande guldet på frågan om allsvenska mästarna 1968 så får jag svara det.

Hur laddade du upp inför finalen?

– En tid innan försökte jag läsa in ligamästare och olika rekord, i övrigt hade jag ingen speciell uppladdning.

Hur blir man så fotbollskunnig som du faktiskt är? Vad är hemligheten?

– Jadu.. Ett intresse på högsta möjliga nördnivå är givetvis grundförutsättningen. Sedan tror jag det handlar mycket om att du har lätt för att lära dig saker och ting och lägga dessa på minnet. Ett stort intresse för läsning, geografi och historia är ett stort plus.

Hur lång är egentligen långe Olof Lundh i verkligheten?

– Med tanke på att jag själv inte ens når upp till 175 centimeter så måste jag säga att han är VÄLDIGT lång.

Hur firar du segern?

– En kall öl och ett glas champagne med familjen.

The Beauty of Football gratulerar de båda skribenterna för deras imponerande insatser!