Talangfabriken: Max Meyer

Författare:
Uppdaterad: 31 januari, 2014

Tysk fotboll producerar just nu extremt många talangfulla fotbollsspelare. Utöver de som i huvudsak finns i Bayern München och Dortmund har ett par utvandrat. Özil, Khedira och Schürrle är tre exempel på sådana talanger. I följetongen ”Talangfabriken: Spelare” så kommer du kunna läsa om de hetaste av de heta som du kanske inte känner till än.

Max Meyer är först ut i vår artikelserie. 18-åringen som bara mäter 169 cm över havet gör sin första säsong från start med seniorerna (5 inhopp ifjol), men han har ändå fått dra ett tungt lass i Schalke 04. På 9 starter och 6 inhopp har den offensive mittfältaren hunnit göra 4 mål och 2 assist i Bundesliga. Intresset för den tekniske Meyer från de stora engelska drakarna har inte låtit vänta på sig.

– Vi har inte fått ett officiellt bud från Chelsea, berättade Horst Heldt, sportchef i Schalke 04, för tidningen kicker.
– Men jag känner till deras intresse.

En tränare som har ett gott öga till tyskar och vars klubb har ryktats vilja plocka in Meyer är Arsenals Arsène Wenger.

– Ungdomar i Tyskland får chansen att visa upp sig vid en tidig ålder. Det kommer fram väldigt många talanger i Tyskland, sa Arsène Wenger innan en gruppspelsmatch mot Dortmund i höstas.

Guldmedaljör

Meyer slog igenom med dunder och brak hos den tyska fotbollspubliken under u17-EM 2012 och tog hem priset som turneringens bäste spelare. Kanske borde ingen ha blivit förvånad då han kommer från Schalke 04’s fantastiska plantskola. Vad de har producerat för spelare undrar ni? Ja, de senaste åren har spelare som Mesut Özil, Julian Draxler, Benedikt Höwedes och Manuel Neuer tagit examen från deras juniortrupper.

Spelstil

Mario Götze är bara 21 men Meyer har jämförts mycket med honom på grund av den låga tyngdpunkten och deras förmåga att spela överallt på offensivt mittfält. Båda två är målfarliga (Meyer gjorde 24 mål och assisterade till 17 2011/12), spelförståelsen är god och bollkontrollen är magisk. Meyer har själv sagt att idolen heter Messi och det är argentinaren (som för övrigt är 169 centimer han med) som Meyer försöker efterlikna när han spelar.

Videoklippet

Foto: Wikipedia

Relaterade inlägg