van Bommel: Zlatan den tuffaste jag mött

Författare:
Uppdaterad: 14 oktober, 2014

UEFA Champions League officiella Twitter-konto höll nyligen en frågestund med Mark van Bommel. På en rak fråga om vem han tycker är världens bäste hyllar den holländske legendaren Sveriges lagkapten Zlatan Ibrahimovic.

–          Jag gillar Zlatan Ibrahimovic. Det var kul att spela med honom, men inte emot honom! Han imponerade alltid på träning, svarade van Bommel.

Även på frågan vilken spelare han tycker var tuffast att möta svarar holländaren Zlatan Ibrahimovic, och avslöjar att det var han som fick van Bommel värvad till Milan.

–          Jag tjafsade med honom en gång under en match mot Sverige. Han fick Milan att köpa mig för han ville inte spela mot mig.

Mark_van_Bommel_Euro_2012_vs_Germany

Mark van Bommel i Hollands landslag under EM 2012. Foto: Dmitry Neymyrok/Wikipedia. Licens: Creative Commons

På en fråga vilken målvakt han anser vara den bästa han spelat med eller emot svarade holländaren förre landslagskollegan Edwin van der Saar, gamle PSV-kamraten Heurelho Gomes samt AC Milan- och Barcelona-kollegorna Christian Abbiati och Victor Valdes. Huruvida holländaren är bitter över att ha fått näsbenet knäckt vid ett galet segerfirande av Oliver Kahn som vaktade målet under van Bommels tid i Bayern München framgår inte.

Den tidigare PSV och Bayern München-kaptenen fick vidare frågan vad han anser vara den viktigaste egenskapen för en lagkapten och svarade att det viktigaste är att sätta laget främst och inte en själv. Ögonblicket när han som förste utlänning blev lagkapten för Bayern München är hans bästa minne från det sydtyska laget.

van Bommel berättade i övrigt att hans favoritlag i England är Tottenham, att han kallades för generalen i AC Milan att han gillar PSG och Thiago Silva samt att Silvas landsman Romario var van Bommels idol när han växte upp.

Inläggsfoto: Dmitry Neymyrok/Wikipedia. Licens: Creative Commons